Przepis na zupę krem z zielonych warzyw - Piekniejsze.pl

Przepis na zupę krem z zielonych warzyw

Zupa krem z zielonych warzyw to danie idealne dla miłośników rozgrzewających posiłków. Jak wykonać danie samodzielnie? Sprawdź najlepszy przepis.
Przepis na zupę krem z zielonych warzyw
Przepis na zupę krem z zielonych warzyw, fot. pixabay.com [zdjęcie poglądowe]

Zupa krem z zielonych warzyw to danie rozgrzewające oraz zdrowe. Jest bardzo szybkie i proste w przygotowaniu. Jak wykonać zupę krem z zielonych warzywa samodzielnie? Sprawdź nasz najlepszy przepis!

Zobacz też:

Przepis na zupę krem z białych warzyw

Przepis na zupę krem z zielonych warzyw

Składniki:

  • 2 szklanki bulionu warzywnego,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 cebula,
  • 3 szklanki zielonych warzyw (np. szpinak, groszek, brokuł, zielona fasolka),
  • 1/2 szklanki śmietanki kremówki,
  • 2 łyżki masła,
  • sól i pieprz do smaku.

Zobacz też:

Przepis na kotlet de volaille

Przygotowanie:

Na samym początku rozgrzewamy na patelni masło na średnim ogniu. Dodajemy cebulę i czosnek, a następnie smażymy przez około 2-3 minuty, aż będą miękkie i lekko zrumienione. Dodajemy do tego zielone warzywa i smażymy przez około 5 minut, aż będą miękkie.

Zobacz też:

Przepis na ciasto z borówkami

Wlewamy do całości bulion warzywny i gotujemy na małym ogniu przez około 10 minut, aż warzywa będą miękkie i łatwe do zmiksowania. Miksujemy zupę blenderem lub wyciskarką do ziemniaków, aż będzie gładka.

Zobacz też:

Przepis na gulasz wieprzowy-wołowy

Wlewamy śmietankę kremówkę i mieszamy całość, aż będzie jednolity krem. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy gorącą zupę krem z zielonych warzyw, udekorowaną świeżą zieleniną lub grzankami.

Na czasie

Brak danych.