Pieczone śliwki z miodem i cynamonem  - Piekniejsze.pl

Pieczone śliwki z miodem i cynamonem 

Jesienny mood! Pieczone śliwki z miodem i cynamonem.

Wielkimi krokami dobiega koniec lata. Dokładnie 23 września przywitamy kalendarzową jesień. Wiele z nas szuka już inspiracji na jesienne stylizacje, pielęgnacje czy manicure. Wraz ze zmieniającą się porą roku przygotowujemy również nowe menu.

Zobacz też: Najnowszy trend na jesień 2023! Paznokcie tuxedo

Czując powiew jesieni przychodzimy z wyjątkowym, jesiennym deserem ze śliwkami w roli głównej.

Pieczone śliwki z miodem i cynamonem

Składniki 

  • świeże śliwki – 400 g
  • płynny miód – 50 g
  • cynamon – 1 łyżeczka

Przygotowanie

Umyj i osusz śliwki. Przekrój je na pół i wyciągnij pestki. Ułóż w naczyniu żaroodpornym i posyp cynamonem oraz polej miodem. Piecz przez 20 minut w 180 stopniach ℃. Gdy śliwki będą miękkie i puszczą sok wyjmij z piekarnika. 

Smacznego!

Zobacz też: Przepis na jesienną sałatkę warzywną