Przepis na pomidorową z rosołu - Piekniejsze.pl

Przepis na pomidorową z rosołu

Pomidorowa z rosołu to bardzo dobry pomysł na urozmaicenie jadłospisu. Jak ją wykonać? Sprawdź nasz najlepszy przepis.
Przepis na pomidorową z rosołu
Przepis na pomidorową z rosołu, fot. pixabay.com [zdjęcie poglądowe]

Zupa pomidorowa to przysmak wielu osób. Możną ją przygotować z rosołu. To patent, który wykorzystuje wiele mam i babć, aby urozmaicić jadłospis. Jak ją wykonać samodzielnie? Sprawdź nasz najlepszy przepis.

Zobacz też:

Przepis na pieczonego łososia z ziołami i cytryną

Przepis na pomidorową z rosołu

Składniki:

  • 1,5 litra rosołu (zobacz przepis na rosół: Przepis na rosół),
  • duży słoiczek koncentratu pomidorowego,
  • ulubiony makaron,
  • duża śmietana do zup 18%.

Zobacz też:

Przepis na krewetki w sosie czosnkowym

Przygotowanie:

Na samym początku gotujemy makaron w osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie zabieramy się za wolne podgrzewanie bulionu z rosołu, aż zobaczymy, że wywar się zagotował.

Zobacz też:

Przepis na barszcz czerwony, jak u babci!

Następnie do miseczki przelewamy koncentrat, do którego wlewamy kilka łyżek zagotowanego rosołu. Następnie mieszamy koncentrat z zupą. Tak rozwodniony przecier przelewamy do rosołu i za pomocą mieszadełka całość mieszamy.

Zobacz też:

Przepis na zupę ogórkową, jak u babci!

Kolejnym krokiem jest przelanie do miseczki śmietany, do której również wlewamy kilka łyżek bulionu. Następnie mieszamy śmietanę z zupą. Tak rozwodniony przecier przelewamy do garnka i za pomocą mieszadełka całość mieszamy.

Zobacz też:

Przepis na wiosenną maseczkę nawilżająco-odżywczą do twarzy