Pomysł na drugie śniadanie do szkoły. Miniomlety ze szpinakiem i porem
Zarówno rok szkolny, jak i akademicki zbliżają się wielkimi krokami. Wiele osób nie ma pomysłów na ciekawe, zdrowe i szybkie w przygotowaniu drugie śniadania, które dodadzą sił na wiele godzin nauki.
Dziś więc przychodzimy z przepisem na pyszne miniomlety ze szpinakiem i porem.
Zobacz też: Tosty bez pieczywa? Sprawdź przepis na szybkie i pyszne śniadanie
Miniomlety ze szpinakiem i porem
Składniki
- jajka – 2 szt
- szpinak – ½ szklanki
- por – 3 cm
- mąka pszenna pełnoziarnista – 25 g
- sól – szczypta
- olej do smażenia
Przygotowanie
Wbij jajka do miski i dodaj szpinak i startego pora. Wymieszaj. Dodaj mąkę oraz sól. Zblenduj na gładką masę. Nakładaj łyżką małe porcje ciasta na rozgrzaną na oleju patelnię, Smaż kilka minut na obu stronach na niewielkim ogniu. Po usmażeniu przełóż na ręcznik papierowy, by usunąć nadmiar oleju.
Smacznego!
Zobacz też: Ten koktajl doda Ci energii na cały dzień! Prosty pomysł na śniadanie