Przepis na pomidorową z rosołu

Zupa pomidorowa to przysmak wielu osób. Możną ją przygotować z rosołu. To patent, który wykorzystuje wiele mam i babć, aby urozmaicić jadłospis. Jak ją wykonać samodzielnie? Sprawdź nasz najlepszy przepis.
Zobacz też:
Przepis na pieczonego łososia z ziołami i cytryną
Przepis na pomidorową z rosołu
Składniki:
- 1,5 litra rosołu (zobacz przepis na rosół: Przepis na rosół),
- duży słoiczek koncentratu pomidorowego,
- ulubiony makaron,
- duża śmietana do zup 18%.
Zobacz też:
Przepis na krewetki w sosie czosnkowym
Przygotowanie:
Na samym początku gotujemy makaron w osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie zabieramy się za wolne podgrzewanie bulionu z rosołu, aż zobaczymy, że wywar się zagotował.
Zobacz też:
Przepis na barszcz czerwony, jak u babci!
Następnie do miseczki przelewamy koncentrat, do którego wlewamy kilka łyżek zagotowanego rosołu. Następnie mieszamy koncentrat z zupą. Tak rozwodniony przecier przelewamy do rosołu i za pomocą mieszadełka całość mieszamy.
Zobacz też:
Przepis na zupę ogórkową, jak u babci!
Kolejnym krokiem jest przelanie do miseczki śmietany, do której również wlewamy kilka łyżek bulionu. Następnie mieszamy śmietanę z zupą. Tak rozwodniony przecier przelewamy do garnka i za pomocą mieszadełka całość mieszamy.
Zobacz też:
Przepis na wiosenną maseczkę nawilżająco-odżywczą do twarzy