Przepis na gotowane zielone szparagi z patelni! - Piekniejsze.pl

Przepis na gotowane zielone szparagi z patelni!

Gotowane zielone szparagi z patelni to idealny pomysł na szybki i prosty obiad. Jak je wykonać? Sprawdź nasz najlepszy przepis.
Przepis na gotowane zielone szparagi z patelni!
Przepis na gotowane zielone szparagi z patelni!, fot. pixabay.com [zdjęcie poglądowe]

Rozpoczął się sezon na szparagi. To idealny moment, aby rozpocząć przemycanie szparag w różnych potrawach. Jak przygotować gotowane zielone szparagi z patelni? Sprawdź nasz najlepszy przepis.

Zobacz też:

Przepis na zupę krem z brokułów

Przepis na gotowane zielone szparagi z patelni!

Składniki:

  • pęczek zielonych szparagów,
  • 1 litr wody,
  • 1 łyżka soli,
  • 1 łyżka cukru,
  • 2 łyżki bułki tartej,
  • 1/4 kostki masła.

Zobacz też:

Przepis na zupę krem ze szparagów

Przygotowanie:

Na samym początku na patelnię wylewamy litr wody. Następnie doprowadzamy ją do zagotowania. Oczywiście wodę solimy i dodajemy odrobinę cukru. Do wrzącej wody wkładamy szparagi. Gotujemy je tak przez 2 minuty. Po tym czasie na jedna szparagę układamy pozostałe, aby ich główki nie były zanurzone w wodzie.

Zobacz też:

Przepis na włoską kanapkę

Gotujemy kolejne 6-8 minut. Po tym czasie wyciągamy szparagi z wody. Na tej samej patelni (z której wylaliśmy szparagi) roztapiamy 1/4 kostki masła. Dodajemy 2 łyżki bułki tartej i całość dokładnie mieszamy.

Zobacz też:

Pomysł na słodycze bez cukru! Przepis na energetyczne kulki

Do tego wkładamy szparagi, aby zostały dokładnie pokryte zasmażką z bułki tartej. Tak przygotowane danie można już śmiało jeść. Smacznego!

Na czasie

Brak danych.