Szybka kolacja dla dwojga. Krewetki w maśle czosnkowym
Przepis na szybką kolację dla dwojga.

Planujesz przygotować romantyczną kolację dla dwojga, jednak zależy Ci na czasie? Oto przepis na krewetki w maśle czosnkowym!
Zobacz też: Pomysł na kolację. Drożdżowe bułeczki z suszonymi pomidorami i oregano
Przepis na krewetki w maśle czosnkowym
Składniki
- świeże lub mrożone krewetki, obrane i oczyszczone
- masło
- czosnek, drobno posiekany lub przeciśnięty przez praskę
- sól i świeżo mielony czarny pieprz
- sok z cytryny
- świeża natka pietruszki, drobno posiekana
Przygotowanie
Jeśli używasz mrożonych krewetek, rozmroź je, a następnie obierz.
Rozgrzej patelnię na średnim ogniu. Dodaj trochę masła i poczekaj aż się roztopi. Dodaj czosnek. Smaż go przez około 30 sekund.
Wrzuć krewetki do patelni i smaż je przez około 2-3 minuty z każdej strony. Dodaj odrobinę soku z cytryny oraz soli i pieprzu.
Przełóż do misek, posyp natką pietruszki i polej masłem czosnkowym z patelni.
Smacznego!
Zobacz też: Kolacja na słono. Tarta z burakami i serem feta!