Przepis na domowe leczo

Leczo to świetny pomysł na obiad. Jest to potrawa bardzo łatwa oraz szybka w przygotowaniu. Jak wykonać ją samodzielnie, aby swym smakiem podbiła wiele podniebień? Sprawdź nasz najlepszy przepis na domowe leczo!
Zobacz też:
Przepis na domowe leczo
Składniki:
- 2 łyżki smalcu.
- 2 cebule,
- 200 g kiełbasy,
- 2 ząbki czosnku,
- 3 papryki,
- 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku,
- sól i pieprz,
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki,
- pomidory z puszki,
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego.
Zobacz też:
Przygotowanie:
Na samym początku przygotowujemy większy garnek, do którego wrzucamy smalec. Następnie cebulę siekamy, a kiełbasę kroimy w kosteczkę. Podsmażamy cebulę i kiełbasę na patelni ze smalcem przez około 7 minut.
Zobacz też:
Przepis na zdrowe pączki bez cukru
Po tym czasie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy kolejne 3 minuty. W międzyczasie paprykę kroimy w kosteczkę i dodajemy ją do garnka. Smażymy całość 3 minuty, co chwilę mieszając.
Zobacz też:
Nasze warzywa doprawiamy solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką. Następnie do całości dodajemy pomidory z puszki. Garnek przykrywamy przykrywką, zostawiając otwór. Gotujemy przez 15 minut, co jakiś czas mieszając. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Gotowe!