Przepis na chiński makaron

Chińska kuchnia potrafi urzec swoimi przyprawami, aromatem oraz smakiem. Dodatkowo chińskie potrawy są bardzo proste oraz szybkie w przygotowaniu. Jak zrobić chiński makaron? Przedstawiamy najlepszy przepis!
Zobacz też:
Przepis na chiński makaron
Składniki:
- 200 g makaronu chińskiego,
- 200 g chińskiej mieszanki warzyw,
- 1 opakowanie Fix makaron po chińsku,
- 50 ml wody,
- 2 łyżki sosu sojowego,
- ki oleju sezamowego,
- 2 ząbki czosnku,
- 2 jajka,
- 1/2 pęczka kolendry,
- kiełki fasoli mung.
Zobacz też:
Przepis na sajgonki z kurczakiem i warzywami
Przygotowanie:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie siekamy czosnek i podsmażamy go na patelni. Po chwili dorzucamy do niego gotową mieszankę chińskich warzyw.
Zobacz też:
Gdy warzywa troszkę zmiękną dodajemy do nich makaron. Całość polewamy olejem sezamowym oraz sosem sojowym. Po chwili przesuwamy makaron na jedną stronę patelni, a na drugą wbijamy jajka. Gdy zaczną się ścinać mieszamy dopiero całość.
Zobacz też:
Sylwester 2022. Przepisy na proste drinki
Opakowanie Fix’u makaron po chińsku rozcieńczamy w 50 ml wody. Wylewamy ją na patelni. Całość mieszamy i ponownie chwilę pod smażymy. Na sam koniec smażenia wrzucamy kiełki fasoli. Gotowe!