Przepis na chiński makaron - Piekniejsze.pl

Przepis na chiński makaron

Chiński makaron to jedno z bardziej aromatycznych dań. Przedstawiamy najlepszy przepis, który ukaże jak wykonać go w domu!
Przepis na chiński makaron
Przepis na chiński makaron, fot. pixabay.com [zdjęcie poglądowe]

Chińska kuchnia potrafi urzec swoimi przyprawami, aromatem oraz smakiem. Dodatkowo chińskie potrawy są bardzo proste oraz szybkie w przygotowaniu. Jak zrobić chiński makaron? Przedstawiamy najlepszy przepis!

Zobacz też:

Przepis na spaghetti

Przepis na chiński makaron

Składniki:

  • 200 g makaronu chińskiego,
  • 200 g chińskiej mieszanki warzyw,
  • 1 opakowanie Fix makaron po chińsku,
  • 50 ml wody,
  • 2 łyżki sosu sojowego,
  • ki oleju sezamowego,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 jajka,
  • 1/2 pęczka kolendry,
  • kiełki fasoli mung.

Zobacz też:

Przepis na sajgonki z kurczakiem i warzywami

Przygotowanie:

Makaron gotujemy w osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie siekamy czosnek i podsmażamy go na patelni. Po chwili dorzucamy do niego gotową mieszankę chińskich warzyw.

Zobacz też:

Przepis na sałatkę Gyros

Gdy warzywa troszkę zmiękną dodajemy do nich makaron. Całość polewamy olejem sezamowym oraz sosem sojowym. Po chwili przesuwamy makaron na jedną stronę patelni, a na drugą wbijamy jajka. Gdy zaczną się ścinać mieszamy dopiero całość.

Zobacz też:

Sylwester 2022. Przepisy na proste drinki

Opakowanie Fix’u makaron po chińsku rozcieńczamy w 50 ml wody. Wylewamy ją na patelni. Całość mieszamy i ponownie chwilę pod smażymy. Na sam koniec smażenia wrzucamy kiełki fasoli. Gotowe!

Na czasie

Brak danych.