Pomysł na hiszpańskie tapasy. Idealne na imprezę

Przygotowujesz imprezę i zamiast tradycyjnej kolacji chcesz przygotować rozmaite przekąski? Postaw na ich hiszpańską wersję, czyli słynne tapasy! Będzie kolorowo i pysznie!
Zobacz też: Francuska przekąska. Pieczony camembert z orzechami i konfiturą porzeczkową
10 pomysłów na hiszpańskie tapasy
Patatas Bravas: Plastry ziemniaków smażone i podawane z pikantnym sosem pomidorowym.
Tortilla Española: Hiszpański omlet ziemniaczany z cebulą.
Gambas al Ajillo: Krewetki smażone z czosnkiem i czerwoną papryką.
Queso Manchego: Ser manchego podawany z miodem lub dżemem figowym.
Aceitunas: Wybierz różne rodzaje oliwek, aby stworzyć kolorowy i smaczny mix.
Chorizo al Vino Tinto: Kiełbasa chorizo gotowana w czerwonym winie.
Pimientos de Padrón: Małe zielone papryki smażone na patelni i posypane solą morską.
Pan con Tomate: Kawałki chleba natarte pomidorami i czosnkiem, skropione oliwą z oliwek.
Albóndigas: Klopsiki mięsne w sosie pomidorowym.
Tostadas con Jamón: Grzanki z wędzoną szynką iberyjską.
Zobacz też: Obłędna przekąska na babski wieczór. Rilletes z kaczki