Obłędna pasta jajeczna z ogórkiem, chilli i oliwkami
Przepis na pastę jajeczną z dodatkiem ogórka, chilli i oliwek!
Szukasz alternatywy dla tradycyjnej pasty jajecznej? Oto przepis na jej udoskonaloną, nieco ostrzejszą wersję z dodatkiem ogórka, oliwek oraz chilli! Idealnie pasuje do kanapek, krakersów oraz jako dip do pokrojonych warzyw!
Zobacz też: Obłędne fit nuggetsy z kalafiora
Pasta jajeczna z ogórkiem, chilli i z oliwkami
Składniki
- 4 jajka (ugotowane na twardo)
- 1 mały ogórek gruntowy
- 1 mała papryczka chilli
- 6-8 oliwek (czarne lub zielone)
- 2-3 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy np. dijon
- sól i pieprz do smaku
- świeże zioła (np. szczypiorek, natka pietruszki)
Przygotowanie
Ugotuj jajka, a następnie je obierz i drobno posiekaj. Ogórka umyj, obierz oraz pokrój w małą kostkę. Chilli posiekaj na bardzo drobne kawałki. Oliwki pokrój w plasterki.
W misce połącz jajka, ogórka, a także chilli i oliwki. Dodaj majonez, musztardę oraz sól i pieprz. Wymieszaj.
Posiekaj zioła i dodaj je do powstałej pasty. Delikatnie wymieszaj.
Smacznego!
Zobacz też: Idealna na śniadanie i kolację. Sałatka z rzodkiewką, fetą i wędzonym łososiem