Obłędna pasta jajeczna z ogórkiem, chilli i oliwkami - Piekniejsze.pl

Obłędna pasta jajeczna z ogórkiem, chilli i oliwkami

Przepis na pastę jajeczną z dodatkiem ogórka, chilli i oliwek!

Szukasz alternatywy dla tradycyjnej pasty jajecznej? Oto przepis na jej udoskonaloną, nieco ostrzejszą wersję z dodatkiem ogórka, oliwek oraz chilli! Idealnie pasuje do kanapek, krakersów oraz jako dip do pokrojonych warzyw!

Zobacz też: Obłędne fit nuggetsy z kalafiora

Pasta jajeczna z ogórkiem, chilli i z oliwkami

Składniki

  • 4 jajka (ugotowane na twardo)
  • 1 mały ogórek gruntowy 
  • 1 mała papryczka chilli 
  • 6-8 oliwek (czarne lub zielone)
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy np. dijon
  • sól i pieprz do smaku
  • świeże zioła (np. szczypiorek, natka pietruszki) 

Przygotowanie

Ugotuj jajka, a następnie je obierz i drobno posiekaj. Ogórka umyj, obierz oraz pokrój w małą kostkę. Chilli posiekaj na bardzo drobne kawałki. Oliwki pokrój w plasterki.

W misce połącz jajka, ogórka, a także chilli i oliwki. Dodaj majonez, musztardę oraz sól i pieprz. Wymieszaj. 

Posiekaj zioła i dodaj je do powstałej pasty. Delikatnie wymieszaj.

Smacznego! 

Zobacz też: Idealna na śniadanie i kolację. Sałatka z rzodkiewką, fetą i wędzonym łososiem 

Na czasie

Brak danych.