Korzenny sernik z nerkowców. Idealny na Święta!
To ciasto wykonasz bez pieczenia, a jest idealnym deserem na świąteczną kolację. Jest niezwykle proste i szybkie w wykonaniu, a pyszne!
Składniki
- 1 i 1/2 szklanki daktyli
- 1/4 szklanki migdałów
- 1/4 szklanki nerkowców
- łyżka wody kokosowej
- łyżka cukru kokosowego
- 1/2 łyżki oleju kokosowego
- 1/2 łyżki melasy
- 1/2 łyżki gałki muszkatałowej
Zobacz też: Irlandzkie ciasto czekoladowe z nietypowym składnikiem!
Krok po kroku
- Wrzuć wszystkie składniki do miski i je zmiksuj.
- Z powstałej masy uformuj kulę. Spłaszcz ją, by stała okrągła.
- Powstałe ciasto udekoruj laską cynamonu, gwiazdkami anyżu i orzechami włoskimi.
- Zmiksuj dwie łyżki kakao, szklankę daktyli i łyżkę syropu klonowego, jeśli dodatkowo chcesz polać swoje ciasto słodką polewą.
- Daj ciasto do lodówki i podaj po schłodzeniu.
Zobacz też: Prosty przepis na rozgrzewającą jesienną zupę