Wysokobiałkowe śniadanie dla osób na diecie! Obłędne placki z awokado i twarogiem

Jesteś na diecie? Przygotuj to proste, wytrawne i wysokobiałkowe śniadanie: placki z awokado i twarogiem! Dzięki twarogowi, który jest bogaty w białko, oraz awokado pełnemu zdrowych tłuszczów, to danie zapewni Ci energię na cały poranek!
Zobacz też: Fit pasta o smaku Raffaello. Idealna na kanapki i naleśniki!
Placki z awokado i twarogiem
Składniki
- 1 dojrzałe awokado
- 100 g twarogu półtłustego
- 1 jajko
- 2 łyżki mąki migdałowej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- sól i pieprz do smaku
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- świeże zioła (np. koperek, pietruszka)
Przygotowanie
Przetnij awokado na pół, usuń pestkę i wyjmij miąższ. Zgnieć go widelcem na gładką masę. Twaróg rozgnieć widelcem.
W misce połącz jajko, rozgniecione awokado, twaróg, mąkę migdałową, proszek do pieczenia, sól oraz pieprz.
Na patelni rozgrzej łyżeczkę oliwy z oliwek. Następnie nakładaj porcje ciasta (około 2 łyżki na jeden placek). Smaż placki na średnim ogniu przez 2 z każdej strony.
Placki podawaj z ulubionymi świeżymi ziołami.
Smacznego!
Zobacz też: Idealna na śniadanie i kolację. Sałatka z rzodkiewką, fetą i wędzonym łososiem