Wiosenna sałatka z mango i awokado!
Sałatka wiosenna na każdą okazję!
Wiosna zbliża się wielkimi krokami! Pora urozmaicić dietę o zdrowe owoce i warzywa!
Przepis na wiosenną sałatkę z mango i awokado jest bardzo uniwersalny! Sałatkę z awodako i mango możesz zjeść na śniadanie, podać do obiadu lub do dań z grilla!
Przepis na wiosenną sałatkę z mango i awokado:
Składniki na dwie porcje:
- garść rukoli,
- 1 mango,
- 1 awokado,
- 100 g sera camembert
- 1/2 szklanki orzechów włoskich
- 1/3 granatu
sos: 2 łyżki oliwy, 1 łyżeczka soku z cytryny oraz 1 łyżeczka syropu klonowego
Przygotowanie:
Umyj i osusz rukolę.
Przełóż ją do głębokiej miski i dodaj obrane i pokrojone w małą kostkę mango, awokado oraz ser camembert.
Przełam orzechy włoskie na pół, wydrąż ziarenka granatu i przełóż do miski.
Wymieszaj sos i dopraw go szczyptą soli i świeżo zmielonym pieprzem.
Polej po sałatce.
Smacznego!
Zobacz też: Przepis na wiosenną zupę