Przepis na zupę pomidorową z rosołu

Bardzo często zdarza się tak, że przygotowujemy duży garnek rosołu, ale na drugi dzień domownicy nie chcą jeść tej samej zupy. Z pomocą pochodzi przepis, na wykonanie z niego zupy pomidorowej! Sprawdź nasz najlepszy przepis.
Zobacz też:
Zupa pomidorowa z rosołu
Składniki:
- opakowanie ulubionego makaronu (w naszym przypadku to makaron nitki),
- 3 litry bulionu rosołowego [zobacz przepis na rosół: Przepis na rosół]
- słoiczek koncentratu pomidorowego,
- opakowanie śmietany 18% do zup
- szczypta oregano (najlepiej 2-procentowego).
Zobacz też:
Przygotowanie:
Na samym początku gotujemy nasz ulubiony makaron w osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie nasz bulion rosołowy ustawiamy na palnik i doprowadzamy do zagotowania. Następnie zmniejszamy lekko ogień.
Do miseczki przelewamy koncentrat pomidorowy ze słoiczka. Następnie do miseczki wlewamy 3 chochelki zagotowanego rosołu. Całość dokładnie mieszamy i dopiero, gdy koncentrat połączy się z odrobiną bulionu, przelewamy go do garnka. Ponownie całą zupę mieszamy.
Gdy zupa się zagotuje, naszą śmietanę również przelewamy do miseczki i ją również zalewamy 3 chochelkami bulionu. Całość mieszamy tak długo, aż śmietana połączy się z bulionem. Następnie całość wlewamy do gotującej się zupy. Dokładnie wszystko mieszamy i gotujemy 5 minut. Następnie podajemy wraz z makaronem. Zupa pomidorowa z rosołu gotowa!