Pomysł na pyszny obiad! Faszerowany łosoś - Piekniejsze.pl

Pomysł na pyszny obiad! Faszerowany łosoś

Przepis na faszerowanego łososia.

Faszerowany łosoś to pyszna potrawa, która zawsze cieszy podniebienia. Można go podawać na wiele sposobów, z nadzieniem według własnego uznania. Dzisiaj przychodzimy z przepisem na fileta ze szpinakiem, pomidorkami i serem feta. 

Zobacz też: Właściwości zdrowotne łososia

Przepis na faszerowanego łososia 

Składniki

  • filet z łososia 
  • koperek, natka pietruszki, czosnek, sól i pieprz
  • szpinak – 1 paczka
  • ser feta – 1 opakowanie
  • pomidorki koktajlowe – garść

Przygotowanie 

Wymyj łososia, usuń z niego skórę i wysusz ręcznikiem papierowym. Wymieszaj zioła w miseczce. Rozetnij łososia na połowę wzdłuż, ale nie do końca, tak aby stworzyć kieszeń. Oprósz delikatnie solą i pieprzem w środku kieszeni. A następnie napełnij ją szpinakiem, przekrojonymi pomidorkami oraz serem feta. Z wierzchu oprósz łososia ziołami. 

Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około 20-25 minut, aż łosoś będzie miękki i dobrze przypieczony.

Smacznego!

Zobacz też: Przepis na sałatkę z łososiem, zielonym pesto i jajkiem