Obłędna malinowa kawa. Idealna na deser!
Kawa jako deser. Poznaj przepis.

Jeśli znudziło Ci się picie kawy w tradycyjnej wersji, wypróbuj przepis na malinowo-waniliową kawę. Będzie ona idealna zarówno na codzienne przebudzenie, jak i popołudniowy deser!
Zobacz też: Cudownie rozgrzewająca kawa karmelowa!
Malinowo-waniliowa kawa
Składniki
- podwójne espresso
- spienione mleko
- cukier waniliowy – 2 łyżki
- miód – 1 łyżka
- świeże lub mrożone maliny – duża garść
Przygotowanie
Przesyp maliny do rondelka, posyp je cukrem waniliowym i gotuj na niewielkim ogniu. Zdejmij z ognia. Dodaj łyżkę miodu i wymieszaj. Przełóż 3 łyżki przygotowanego syropu do filiżanki. Dodaj espresso i spienione mleko.
Na zdrowie!
Zobacz też: Pistacjowe cappuccino z białą czekoladą