Jagodowa kawa mrożona - Piekniejsze.pl

Jagodowa kawa mrożona

Uwielbiasz kawę i chcesz przygotować jej letnią wersję? Oto przepis na pachnącą latem kawę mrożoną z jagodami!

Choć upalna pogoda już zaczęła nas rozpieszczać, to dopiero 22 czerwca rozpoczyna się kalendarzowe lato, a wraz z nim kilka tygodni pełnych słońca, kwiatów oraz sezonowych owoców.

Dla smakoszy kawy, przychodzimy dziś z przepisem na mrożoną kawę jagodową!

Jesteśmy pewne, że zakochacie się w tym połączeniu smaków!

Składniki

  • schłodzona kawa espresso – 60 ml
  • zimne mleko – 150 ml
  • jagody leśne (mogą być mrożone) – ½ szklanki
  • miód lub syrop klonowy – 2 łyżki

Przygotowanie

Przełóż do miski jagody, 2 łyżki mleka i miód/syrop. Zmiksuj blenderem na gładką konsystencję. Przełóż do szklanki.

Pozostałe mleko spień i dolej do jagód. Dodaj schłodzone espresso. 

Udekoruj napój pozostałymi jagodami.

Na zdrowie!