Wysokobiałkowe ciasto z masłem orzechowym. Idealne dla osób aktywnych fizycznie i będących na diecie!
Przepis na wysokobiałkowe ciasto z masłem orzechowym.

Masz ochotę na coś słodkiego, choć jesteś na diecie? Oto przepis na wysokobiałkowe ciasto z masłem orzechowym!
Zobacz też: Przepis na fit ciasto krówkowe
Wysokobiałkowe ciasto z masłem orzechowym
Składniki
- 200 g twarogu półtłustego
- 3 jajka
- 100 g masła orzechowego (najlepiej bez dodatku cukru)
- 2 miarki odżywki białkowej (waniliowa lub czekoladowa sprawdzi się najlepiej)
- 100 g płatków owsianych (zmielonych na mąkę)
- 2 łyżki kakao (bez cukru)
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Przygotowanie
Nagrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Przygotuj formę do pieczenia (np. keksówkę) – wyłóż ją papierem do pieczenia lub lekko posmaruj olejem kokosowym.
Zmiksuj twaróg, jajka i masło orzechowe na gładką masę. Dodaj odżywkę białkową, zmielone płatki owsiane, kakao, proszek do pieczenia. Wymieszaj do uzyskania jednolitej masy.
Przelej masę do przygotowanej formy i wygładź wierzch. Piecz przez około 30 minut, aż ciasto lekko się zarumieni.
Po ostudzeniu podawaj.
Smacznego!
Zobacz też: Fit tarta z budyniem i truskawkami