Vege tatar z cukinii - Piekniejsze.pl

Vege tatar z cukinii

Przepis na vege tatar z cukinii.

Szukasz pomysłów na pyszną przekąskę w wersji vege? Przychodzimy z przepisem na obłędny tatar z cukinii! 

Zobacz też: Obłędna fit Panna cotta

Vege tatar z cukinii

Składniki

  • 1 średnia cukinia
  • 1 mała czerwona cebula
  • 3-4 ogórki konserwowe lub kiszone
  • 2-3 łyżki kaparów
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka sosu sojowego 
  • 1 łyżeczka musztardy dijon
  • sok z połowy cytryny
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

Umyj, osusz i zetrzyj cukinie na tarce o grubych oczkach. Nadmiar wody odsącz z cukinii delikatnie ją uciskając papierem ręcznikowym

Drobno posiekaj cebulę, ogórki konserwowe oraz kapary. 

W głębokiej misce połącz ze sobą cukinię, cebulę, ogórki oraz kapary. Dodaj oliwę z oliwek, musztardę, sos sojowy oraz sok z cytryny. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

Wymieszaj i odstaw do lodówki. Podawaj z ulubionymi dodatkami. 

Smacznego!

Zobacz też: Przepis na rosół bez mięsa

Na czasie

Brak danych.