Sycąca pasta jajeczna z chrupiącym boczkiem i szczypiorkiem - Piekniejsze.pl

Sycąca pasta jajeczna z chrupiącym boczkiem i szczypiorkiem

Pomysł na sycącą pastę jajeczną!

Szukasz pomysłu na wyjątkowe śniadania? Postaw na urozmaiconą pastę jajeczną! Z dodatkiem boczku będzie cudownie chrupiąca! 

Zobacz też: Obłędne jabłka w cieście

Pasta jajeczna z chrupiącym boczkiem i szczypiorkiem

Składniki 

  • jajka – 6 szt
  • boczek – 4 plastry 
  • majonez – 2 łyżki 
  • musztarda dijon – 1 łyżeczka
  • kwaśna śmietana – 1 łyżka 
  • szczypiorek – 1 pęczek 
  • sól i pieprz – do smaku 

Przygotowanie

Ugotuj jajka na twardo. Odcedź i ostudź jajka w zimnej wodzie. Obierz je i pokrój na drobną kostkę lub zgnieć widelcem.

W międzyczasie, rozgrzej patelnię na średnim ogniu i smaż plastry boczku, aż będą chrupiące. Ściągnij je z patelni i odsącz ręcznikiem papierowym nadmiar tłuszczu. Pokrój boczek na małe kawałki. 

W misce wymieszaj majonez z musztardą i kwaśną śmietaną. Dodaj jajka i boczek. Wymieszaj. Dodaj posiekany szczypiorek, dopraw solą i pieprzem i ponownie delikatnie wymieszaj.

Smacznego!

Zobacz też: Śniadanie palce lizać! Jajka na chmurce

Na czasie

Brak danych.