Przepis na tosty z pieczarkami

Tosty to idealne danie na szybki i prosty posiłek. Możemy je przygotować zarówno na śniadanie, jak i na kolacje. Przedstawiamy najlepszy przepis na tosty z pieczarkami. Sprawdź, jak przygotować je samodzielnie w domu.
Zobacz też:
Przepis na tosty z pieczarkami
Składniki:
- 450 g pieczarek,
- 1 łyżka oleju roślinnego,
- 1/2 małej cebuli,
- 1 ząbek czosnku,
- 1 łyżka masła,
- 2 szklanki startego sera,
- 8 kromek chleba tostowego,
- masło do posmarowania chleba,
- sól i pieprz do smaku.
Zobacz też:
Przepis na świąteczny grzaniec
Przygotowanie:
Na samym początku pieczarki obieramy i szatkujemy. Cebulę również drobno siekamy. Czosnek z kolei przeciskamy przez praskę. Następnie patelnię rozgrzewamy olejem roślinnym, na której podsmażamy pieczarki. Po 3 minutach dodajemy do nich czosnek oraz cebulkę. Całość doprawiamy pieprzem i solą i chwilę podsmażamy.
W międzyczasie kromki chleba tostowego smarujemy masłem. Każdą posypujemy serem, a na wierzch układamy pieczarki, które również posypujemy serem. Na wierzch układamy kolejną kromkę chleba.
Zobacz też:
Grzanki smażymy na patelni. Jedna strona przez dwie minuty, a następnie przez kolejne dwie minuty druga strona.