Przepis na smażony ser - Piekniejsze.pl

Przepis na smażony ser

Smażony ser to bardzo szybkie danie, które swym smakiem potrafi zaskoczyć! Przedstawiamy najlepszy przepis na smażony camembert.
Przepis na smażony ser
Przepis na smażony ser, fot. pixabay.com [zdjęcie poglądowe]

Smażony ser to prosty i szybki pomysł na obiad. Jednak, aby zachwycał smakiem, warto przyrządzić go w chrupiącej i aromatycznej panierce. Przedstawiamy najlepszy przepis na smażony camembert.

Zobacz też:

Przepis na racuchy z jabłkami

Przepis na smażony ser

Składniki:

  • 2 sztuki sera camembert,
  • 1 rosół wołowy Knorr,
  • 0,75 szklanki bułki tartej,
  • 1 jajko,
  • olej do smażenia,
  • konfitura z żurawiny.

Zobacz też:

Przepis na gofry

Przygotowanie:

Wydaje się, że przygotowanie smażonego sera jest łatwym zdaniem. To prawda, jednak aby był był lejący i pełen aromatów, warto zadbać o jego panierkę. Na samym początku przygotowujemy dwie duże miski.

Do pierwszej miski wsypujemy bułkę tartą. Następnie bierzemy jedną kostkę rosołową Knorr, którą rozdrabniamy i wsypujemy do bułki tartej. Składniki dokładnie ze sobą mieszamy, aby się pięknie połączyły.

Do drugiej miseczki wbijamy jajko i za pomocą widelca roztrzepujemy je. Teraz camemberty kolejno obtaczamy najpierw w jajku, a następnie w mieszance bułki tartej i kostki rosołowej Knorr. Powtarzamy czynność jeszcze dwa razy.

Na patelnie wylewamy około 2 centymetrów oleju do smażenia. Jak jego temperatura osiągnie około 180 stopni Celsjusza, rozpoczynamy proces smażenia obtoczonych serków Camembert. Danie podajemy z konfiturą z żurawiny, smacznego!

Na czasie

Brak danych.