Przepis na smażony ser

Smażony ser to prosty i szybki pomysł na obiad. Jednak, aby zachwycał smakiem, warto przyrządzić go w chrupiącej i aromatycznej panierce. Przedstawiamy najlepszy przepis na smażony camembert.
Zobacz też:
Przepis na smażony ser
Składniki:
- 2 sztuki sera camembert,
- 1 rosół wołowy Knorr,
- 0,75 szklanki bułki tartej,
- 1 jajko,
- olej do smażenia,
- konfitura z żurawiny.
Zobacz też:
Przygotowanie:
Wydaje się, że przygotowanie smażonego sera jest łatwym zdaniem. To prawda, jednak aby był był lejący i pełen aromatów, warto zadbać o jego panierkę. Na samym początku przygotowujemy dwie duże miski.
Do pierwszej miski wsypujemy bułkę tartą. Następnie bierzemy jedną kostkę rosołową Knorr, którą rozdrabniamy i wsypujemy do bułki tartej. Składniki dokładnie ze sobą mieszamy, aby się pięknie połączyły.
Do drugiej miseczki wbijamy jajko i za pomocą widelca roztrzepujemy je. Teraz camemberty kolejno obtaczamy najpierw w jajku, a następnie w mieszance bułki tartej i kostki rosołowej Knorr. Powtarzamy czynność jeszcze dwa razy.
Na patelnie wylewamy około 2 centymetrów oleju do smażenia. Jak jego temperatura osiągnie około 180 stopni Celsjusza, rozpoczynamy proces smażenia obtoczonych serków Camembert. Danie podajemy z konfiturą z żurawiny, smacznego!