Pomysł na pyszną kolację! Pieczony Camembert z miodem i tymiankiem - Piekniejsze.pl

Pomysł na pyszną kolację! Pieczony Camembert z miodem i tymiankiem

Przepis na pieczony camembert z miodem i tymiankiem. Sprawdź!

Pieczony Camembert to smaczna i prosta potrawa, którą można przygotować jako przekąskę lub element do oryginalnej kolacji! Jeśli poszukujesz innego przepisu niż znany wszystkim pieczony ser camembert z żurawiną, to dobrze trafiłaś!

Zobacz też: 5 pomysłów na różnorodne kolacje na ciepło!

Pieczony Camembert z miodem i tymiankiem

Składniki 

  • ser camembert – 1 szt, 
  • miód – 1/2 łyżki, 
  • oliwa – odrobina,
  • tymianek – 1 gałązka, 
  • pieprz – do smaku

Przygotowanie 

Nagrzej piekarnik do 180°C. Włóż camembert do foremki na ciasto i natnij górę sera nożem. Rozszerz nacięcie i wlej miód. Skrop oliwą i połóż na górze gałązkę tymianku. Dopraw szczyptą pieprzu. Piecz przez 15 minut. 

Pieczony ser camembert świetnie komponuje się z gotowanymi ziemniakami, sałatą oraz chlebem i wędliną.

Smacznego!

Zobacz też: Przepis na zupę tajską

Na czasie

Brak danych.