Pomysł na pyszną kolację! Pieczony Camembert z miodem i tymiankiem
Przepis na pieczony camembert z miodem i tymiankiem. Sprawdź!

Pieczony Camembert to smaczna i prosta potrawa, którą można przygotować jako przekąskę lub element do oryginalnej kolacji! Jeśli poszukujesz innego przepisu niż znany wszystkim pieczony ser camembert z żurawiną, to dobrze trafiłaś!
Zobacz też: 5 pomysłów na różnorodne kolacje na ciepło!
Pieczony Camembert z miodem i tymiankiem
Składniki
- ser camembert – 1 szt,
- miód – 1/2 łyżki,
- oliwa – odrobina,
- tymianek – 1 gałązka,
- pieprz – do smaku
Przygotowanie
Nagrzej piekarnik do 180°C. Włóż camembert do foremki na ciasto i natnij górę sera nożem. Rozszerz nacięcie i wlej miód. Skrop oliwą i połóż na górze gałązkę tymianku. Dopraw szczyptą pieprzu. Piecz przez 15 minut.
Pieczony ser camembert świetnie komponuje się z gotowanymi ziemniakami, sałatą oraz chlebem i wędliną.
Smacznego!
Zobacz też: Przepis na zupę tajską