Pół godziny i gotowe! Ciasta bez pieczenia - Piekniejsze.pl

Pół godziny i gotowe! Ciasta bez pieczenia

Pół godziny i gotowe! Ciasta bez pieczenia
Pół godziny i gotowe! Ciasta bez pieczenia, fot. pixabay

Lubisz ciasta bez pieczenia? Wypróbuj przepisy naszych Internautek! Ciasta bez pieczenia są naprawdę pyszne i szybsze do przygotowania niż ciasta klasyczne. Przekonaj się o tym, korzystając z poniższych receptur.

Ciasta bez pieczenia: 3bit

Składniki:

– 8 paczek ciastek maślanych Leibnitz
– puszka mleka słodzonego
– 2 budynie waniliowe
– 1/2 litra mleka
– 2 łyżki cukru
– 3/4 kostki Kasi
– 1/2 litra śmietany 30%
– 2 śmietanfixy
– mleczna czekolada.

Wykonanie:

Mleko słodzone gotować przez 2 godziny. Budynie waniliowe ugotować w pół litra mleka z 2 łyżkami cukru. Po ostudzeniu zmiksować z Kasią. Śmietanę ubić ze śmietanfixami. Czekoladę rozpuścić w rondelku. Układać w kolejności: herbatniki, karmel, herbatniki, masa budyniowa, herbatniki, bita śmietana. Na koniec polać roztopioną czekoladą i schłodzić. Gotowe!

Ciasta bez pieczenia: rafaello

Składniki:

– biała czekolada – około 2 tabliczek
– wiórki kokosowe (200 g)
– 2 szklanki mleka
– 2 galaretki cytrynowe
– bita śmietana w proszku (2 opakowania)
– paczka biszkoptów
– likier adwokat
– owoce do dekoracji (ponieważ mamy sezon letni, polecam truskawki).

Wykonanie:

Oba opakowania galaretki wsyp do 2 szklanek wrzątku i dodaj białą czekoladę. Mieszaj aż się rozpuści, następnie przestudź. Bitą śmietanę w proszku ubij z mlekiem, kiedy będzie już miała odpowiednią konsystencję, powoli dodawaj do niej tężejącą galaretkę z czekoladą. Na samym końcu wrzuć wiórki kokosowe (zostaw ok. 1/4 na później). Na blaszce ułóż biszkopty i nasącz je adwokatem. Następnie wlej ubitą masę, posyp resztą wiórków i ozdób truskawkami. Wstaw do lodówki na 2-3 godziny. Ciasto rafalello jest gotowe!

Ciasta bez pieczenia: przepis na ciasto toffi

Składniki:

– 4 paczki herbatników
– 4 żółtka
– litr mleka
– kostka masła
– szklanka mąki ziemniaczanej
– puszka słodzonego mleka skondensowanego
– pokruszone orzechy włoskie
– 1/2 litra śmietany kremówki
– cukier waniliowy
– 2 łyżki cukru pudru.

Wykonanie krok po kroku:

1. Puszkę mleka gotuj na niewielkim ogniu przez około 2-2,5 godziny. Po ugotowaniu przestudź.
2. Zagotuj 3 szklanki mleka, pół szklanki cukru i masło.
3. Dokładnie zmiksuj ze sobą: szklankę mleka, szklankę mąki i żółtka, następnie dodaj je do gotującej się masy.
4. Gotuj wszystko przez chwilę na niewielkim ogniu, cały czas mieszając, aż uzyskasz gęstą masę budyniową.
5. Ubij śmietanę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
6. Na brytfannie ułóż herbatniki, na to wlej masę budyniową, przykryj kolejną warstwą herbatników, wlej masę toffi (która powstała ze skondensowanego mleka). Na to połóż kolejna warstwę ciastek, bitą śmietanę.
7. Posyp orzechami.

Ciasta bez pieczenia: sernik na zimno z owocami

Składniki:

– 1/2 kilograma sera
– 3/4 margaryny (może być “Palma”)
– 1 szklanka cukru
– 5 łyżeczek żelatyny
– pół szklanki zimnej wody
– pół szklanki gorącego mleka
– paczka herbatników lub biszkoptów (osobiście polecam herbatniki)
– galaretka.

Wykonanie:

Najpierw utrzeć margarynę, żółtka i cukier. Do otrzymanej masy dodać ser i wszystko wymieszać. Żelatynę rozpuścić do połowy szklanki w zimnej wodzie, do reszty dodać gorące mleko, wystudzić. Następnie połączyć z masą serową i wszystko razem zmieszać.

Na dnie tortownicy poukładać herbatniki lub biszkopty. Na to położyć ser.

Na serze można poukładać owoce, np. truskawki, maliny czy jagody, następnie zalać wszystko galaretką. Na koniec włożyć do lodówki, aby wszystko dobrze się zastygło. Pyszny deser jest gotowy.

Źródło: w-spodnicy.pl

Na czasie

Brak danych.