Pieczone śliwki z miodem i cynamonem
Jesienny mood! Pieczone śliwki z miodem i cynamonem.

Wielkimi krokami dobiega koniec lata. Dokładnie 23 września przywitamy kalendarzową jesień. Wiele z nas szuka już inspiracji na jesienne stylizacje, pielęgnacje czy manicure. Wraz ze zmieniającą się porą roku przygotowujemy również nowe menu.
Zobacz też: Najnowszy trend na jesień 2023! Paznokcie tuxedo
Czując powiew jesieni przychodzimy z wyjątkowym, jesiennym deserem ze śliwkami w roli głównej.
Pieczone śliwki z miodem i cynamonem
Składniki
- świeże śliwki – 400 g
- płynny miód – 50 g
- cynamon – 1 łyżeczka
Przygotowanie
Umyj i osusz śliwki. Przekrój je na pół i wyciągnij pestki. Ułóż w naczyniu żaroodpornym i posyp cynamonem oraz polej miodem. Piecz przez 20 minut w 180 stopniach ℃. Gdy śliwki będą miękkie i puszczą sok wyjmij z piekarnika.
Smacznego!
Zobacz też: Przepis na jesienną sałatkę warzywną