Lekki wiosenny obiad. Roladki z łososia z kiełkami - Piekniejsze.pl

Lekki wiosenny obiad. Roladki z łososia z kiełkami

Czas na urozmaicenie jadłospisu o wiosenne przepisy!

Nowa pora roku to okazja na urozmaicenie swojego menu. Szukasz inspiracji na szybki, lekki i wiosenny obiad? Przychodzimy z przepisem na przepyszne roladki z łososia z kiełkami.

Składniki

  • opakowanie kiełków rzodkiewki
  • opakowanie serka śmietankowego
  • mieszanka ulubionych warzyw
  • łosoś

Przygotowanie

Rozłóż plasterki łososia i nałóż na nie niewielką warstwę serka. 

Następnie łyżeczką nakładaj na serek ulubione warzywa (świetnie sprawdzi się marchewka, ogórek, oliwki itp.) Wyjątkowego smaku doda również awokado! Posyp kiełkami.

Zwiń łososia z wypełnieniem w roladę. Przełóż do lodówki i odczekaj 15 minut. Potnij roladę w kawałki.

Roladki pysznie komponują się z odrobiną sosu sojowego. Do uzupełnienia dania można je podawać z ryżem!

Zobacz też: Przepis na lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy