Krówki domowej roboty - Piekniejsze.pl

Krówki domowej roboty

Chcesz zrobić coś słodkiego, ale nie chcesz piec ciasta? Sprawdź przepis na krówki domowej roboty!

Krówki to cukierki dzieciństwa każdej osoby. Wielu dorosłych wciąż ma do nich słabość. Nic dziwnego! Są naprawdę pyszne, a co lepsze można je w łatwy sposób zrobić samemu! Jak? Wystarczy 5 składników!

Przepis na krówki

Składniki

  • masło – 150g
  • śmietana kremówka – 200 ml
  • cukier – 200g
  • cukier waniliowy – 1 łyżeczka

Przygotowanie

Masło włóż do garnka, dodaj cukier i podgrzewaj cały czas mieszając do momentu, aż cukier się rozpuści. Dodaj kremówkę i cukier waniliowy. Cały czas podgrzewaj, mieszając. Gdy powstanie gęsta masa, przełóż ją z garnka do miski. Po wystygnięciu wylej masę na blachę wysmarowaną masłem. Następnie wylej ją na wysmarowaną masłem blachę. Gdy masa zastygnie, przekrój ją zanurzonym w zimnej wodzie nożem.

Smacznego!

Zobacz też: Przepis na ciasto z malinami