Idealne śniadanie na jesień! Imbirowa owsianka z mango!
Ta owsianka doda Ci energii i ochroni przed przeziębieniami!

Jesień, to czas wzmożonego ryzyka przeziębień i innych chorób, dlatego warto by zadbać o odpowiednią dietę, która doda Ci energii każdego dnia oraz wzmocni odporność!
Idealną propozycją będzie więc śniadanie z mango! Owoc ten dzięki zawatej witaminie C wzmacnia układ odpornościowy. Mango jest również źródłem potasu i wielu minerałów, które wspomagają pracę serca.
Zobacz też: Obłędne borówkowe smoothie z dodatkiem szpinaku!
Imbirowa owsianka z mango
Składniki
- płatki owsiane – 1 szklanka
- starty imbir – 1 łyżeczka
- cynamon – 1 łyżeczka
- mleko owsiane – 3 szklanki
- dojrzałe mango – ½ szt
- miód – 3 łyżki
- sól morska – szczypta
Przygotowanie
Opłucz płatki owsiane w zimnej wodzie. Wsyp je do małego garnka i zalej mlekiem. Dopraw solą. Gotuj na małym ogniu przez 15 minut. Na koniec dodaj miód, cynamon i imbir.
Na owsiankę połóż kawałki mango.
Smacznego!
Zobacz też: Właściwości zdrowotne mango