Dyniowa kawa z cynamonem
Idealna kawa na jesień!

Czas na wypicie kawy, dla wielu z nas to chwila przyjemności, relaksu oraz możliwość dodania sobie energii. Warto urozmaicać sobie ten wyczekany moment w ciągu dnia, dogadzając sobie rozmaitymi smakami kaw.
Podczas jesienno-zimowych miesięcy warto postawić na rozgrzewającą kawę o smaku dyni z dodatkiem przypraw korzennych.
Zobacz też: Trzy pomysły na aromatyczne jesienne herbaty!
Dyniowa kawa z cynamonem
Składniki
- espresso- 40 ml
- cynamon – szczypta
- zmielony kardamon – szczypta
- gałka muszkatołowa – szczypta
- ekstrakt z wanilii – kilka kropel
- syrop klonowy – 2 łyżki
- mleko 3,2 – 150 ml
- dyniowe purée – 2 łyżki
Przygotowanie
Wymieszaj espresso z przyprawami, syropem klonowym oraz ekstraktem z wanilii i dyniowym purée. Przelej do kubka. Podgrzej mleko i spień je. Dodaj mleko do kawy.
Na zdrowie!
Zobacz też: 5 pysznych obiadów z użyciem dyni