Śniadanie w 10 minut! Przepis na omlet ze szpinakiem, awokado i fetą - Piekniejsze.pl

Śniadanie w 10 minut! Przepis na omlet ze szpinakiem, awokado i fetą

Pomysł na pyszne i szybkie śniadanie!

Poranki to czas na nasze codzienne rytuały w pielęgnacji i chwili dla siebie. Bywa jednak, że wypracowane przez nas poranne rytuały oznaczają również monotonne, często identyczne menu. Jest to zrozumiałe, w końcu pierwsze chwile po przebudzeniu zwykle poświęcamy na szykowanie się do pracy lub na uczelnię, przez co brakuje czasu na wymyślanie różnorodnych i zdrowych śniadań.

Jeśli w obawie przed zbyt długim przygotowywaniem smacznych i zdrowych śniadań decydujesz się każdego poranka na kanapki lub musli z jogurtem, wypróbuj poniższy przepis na ultra szybkie śniadanie. Jest pyszne i zdrowe! 

Zobacz też: Pomysły na szybkie lunchboxy do pracy!

Omlet ze szpinakiem, awokado i fetą

Składniki 

  • jajka – 2 szt 
  • umyty i posiekany szpinak – 1 garść
  • pokrojone w kostkę awokado – ¼ szt 
  • posiekany ser feta – 2 plastry 
  • sól i pieprz – do smaku 
  • oliwa z oliwek do smażenia

Przygotowanie 

W misce roztrzep jajka, dodaj sól i pieprz według uznania. Wymieszaj. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu z dodatkiem oliwy z oliwek. Dodaj pokrojony szpinak i smaż przez 2 minuty. Dodaj awokado, wymieszaj i podsmażaj przez około minutę. Wlej jajka, pokrywając równomiernie patelnię. Posyp wierzch omletu pokrojoną fetą. Smaż omlet przez około 2-3 minuty, aż spód się zetnie. 

Przełóż omlet na talerz i złóż go na pół. 

Smacznego! 

Zobacz też: Wytrawny omlet z pieczarkami w sosie śmietanowym. Idealny na śniadanie i obiad

Na czasie

Brak danych.