Rolada bezowa z owocami – lekkość w każdej porcji
Chrupiąca beza, delikatna bita śmietana i świeże owoce – deser idealny na każdą okazję.

Masz ochotę na coś słodkiego, lekkiego i wyjątkowego? Rolada bezowa z owocami i bitą śmietaną to pyszna propozycja, która zachwyca nie tylko smakiem, ale i wyglądem!
Zobacz też: Krem pistacjowy – idealny na kanapki i do deserów
Rolada bezowa z owocami
Składniki
- 4 białka jaj (w temperaturze pokojowej)
- 200 g drobnego cukru
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 300 ml śmietanki 36% (dobrze schłodzonej)
- 2 łyżki cukru pudru (do śmietany)
- 300 g świeżych owoców (np. truskawki, maliny, borówki)
- opcjonalnie: listki mięty do dekoracji
Przygotowanie
Upiecz bezę z białek i cukru, wystudź, a następnie posmaruj ubitą śmietaną i dodaj ulubione owoce – maliny, borówki czy truskawki. Zwiń delikatnie w roladę i schłodź w lodówce.
Smacznego!
Zobacz też: Domowe fit Rafaello. Skradnie Twoje serce!