Figi pieczone z miodem i cynamonem. Są obłędne! - Piekniejsze.pl

Figi pieczone z miodem i cynamonem. Są obłędne!

Przepis na przepyszną przekąskę! Pieczone figi z miodem i cynamonem.

Szukasz pomysłu na przekąskę, deser lub lekką kolację? Przygotuj pieczone figi z miodem i cynamonem. Są obłędne!

Zobacz też: Zapiekane bataty z serem feta i rukolą. Idealna letnia przekąska

Pieczone figi z miodem i cynamonem

Składniki

  • 6 świeżych fig
  • 2-3 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • opcjonalnie: pistacje – do posypania

Przygotowanie

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza. 

W tym czasie umyj i osusz figi. Przekrój je na pół. Ułóż je w naczyniu do pieczenia, skórką do dołu. 

Skrop figi miodem i posyp cynamonem. Możesz też dodać garść pistacji dla chrupkości.

Piecz przez około 15 minut. Gdy będą miękkie i skarmelizowane zakończ pieczenie. 

Smacznego!

Zobacz też: Sałatka z karmelizowaną gruszką

Na czasie

Brak danych.