Figi pieczone z miodem i cynamonem. Są obłędne!
Przepis na przepyszną przekąskę! Pieczone figi z miodem i cynamonem.

Szukasz pomysłu na przekąskę, deser lub lekką kolację? Przygotuj pieczone figi z miodem i cynamonem. Są obłędne!
Zobacz też: Zapiekane bataty z serem feta i rukolą. Idealna letnia przekąska
Pieczone figi z miodem i cynamonem
Składniki
- 6 świeżych fig
- 2-3 łyżki miodu
- 1 łyżeczka cynamonu
- opcjonalnie: pistacje – do posypania
Przygotowanie
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza.
W tym czasie umyj i osusz figi. Przekrój je na pół. Ułóż je w naczyniu do pieczenia, skórką do dołu.
Skrop figi miodem i posyp cynamonem. Możesz też dodać garść pistacji dla chrupkości.
Piecz przez około 15 minut. Gdy będą miękkie i skarmelizowane zakończ pieczenie.
Smacznego!
Zobacz też: Sałatka z karmelizowaną gruszką