Zdrowo i kolorowo! Naleśniki bez mąki
Lekka i zdrowa alternatywa dla klasycznych naleśników!

Masz ochotę na naleśniki, a ograniczasz gluten? Oto doskonały przepis na lekkie i zdrowe naleśniki bez mąki, w których główną rolę grają jajka i szpinak.
Zobacz też: Przepis na obłędne gofry. Zrób je z ulubionymi dodatkami!
Zielone naleśniki bez mąki
Składniki
- 2 garście świeżego szpinaku
- 2 jajka
- Szczypta soli
- 1 łyżka oliwy do smażenia
Przygotowanie
Szpinak umyj i osusz, a następnie zblenduj z jajkami i solą na gładką masę. Rozgrzej patelnię z odrobiną oliwy. Wylej porcję masy na patelnię, smaż na małym ogniu przez około 2 minuty z każdej strony.
Podawaj z ulubionymi dodatkami, np. serkiem śmietankowym, wędzonym łososiem lub awokado.
Smacznego!
Zobacz też: Idealna na śniadanie i kolację. Sałatka z rzodkiewką, fetą i wędzonym łososiem




