Wegański tatar z suszonych pomidorów - Piekniejsze.pl

Wegański tatar z suszonych pomidorów

Tatar w nowej odsłonie! Przepis na wegański tatar z suszonych pomidorów.

Tatar nie musi oznaczać posiekanego, surowego mięsa! Od wielu lat szefowie kuchni prześcigają się w coraz to nowszych odsłonach tradycyjnego tatara, proponując wege opcje!

Nie jesteś fanką mięsnego tatara i chcesz przygotować króla przystawek w innej wersji? Oto przepis na wegański tatar z suszonych pomidorów!

Składniki

  • 2 puszki suszonych pomidorów w oleju
  • szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • 3 łyżki oliwy lub zamiennie oleju z suszonych pomidorów
  • 1 łyżeczka syropu z agawy
  • sól,
  • pieprz

Dodatki

  • 3 kiszone ogórki
  • garść kaparów
  • 1 cebula

Przygotowanie

Odsącz suszone pomidory z oleju i zmiel je z kaszą jaglaną i przyprawami za pomocą blendera. Zmieloną masę połącz z drobno posiekanymi ogórkami, kaparami i cebulą. Dodaj oliwę lub olej z suszonych pomidorów i wymieszaj.

Podziel tatar na porcje i podawaj z pieczywem. Smacznego!

Zobacz też: Przepis na zupę krem z białych szparagów

Na czasie

Brak danych.