Popularna tiktokerka ostrzega przed leczniczym grzybem. "Nie jestem już taka sama" - Piekniejsze.pl

Popularna tiktokerka ostrzega przed leczniczym grzybem. “Nie jestem już taka sama”

Influencerka znana jako MuaPolina opublikowała w sieci wstrząsające nagranie. Informuje w nim, że popełniła największy błąd w swoim życiu.
Popularna tiktokerka ostrzega przed leczniczym grzybem. “Nie jestem już taka sama” /fot. instagram.com/muapolina

Paulina Kozioł to influencerka, która karierę robi przede wszystkim na TikToku, gdzie obserwuje ją blisko 1,3 mln osób. Ostatnio aktywność tikokerki była nieco niższa, niż zazwyczaj, więc zmartwieni fani zaczęli domagać się wyjaśnień.

W końcu MuaPolina opublikowała nagranie, na którym tłumaczy powód swojej nieobecności w social mediach. Okazuje się, że influencerka spróbowała leczniczego grzyba, a konkretnie soplówki jeżowatej. Produkt miał pomóc, jednak okazał się dramatycznie szkodliwy…

26 marca zjadłam grzyb który nazywa się soplówka jeżowata, który wszyscy zachwalali (…). Zjadłam smażony, moja babcia jadła ze mną i jej się nic nie stało, a ja dostałam po skonsumowaniu od razu tego grzyba ekstremalnej derealizacji i ataków paniki. I od tamtego dnia nie jestem już takim samym człowiekiem jakim byłam.

– przekazała w nagraniu MuaPolina.

Jak wyjaśniła, lekarze nie są w stanie jej pomóc. Influencerka została wstępnie zdiagnozowana – medycy podejrzewają u niej zapalenie układu nerwowego. Dodała także, że mimo, iż sam grzyb nie jest toksyczny, mógł “obudzić już istniejące w jej organizmie wirusy i patogeny”. Paulina Kozioł przyznała jednak, że niezależnie od tego, co się stało, jej życie zamieniło się w piekło.

Nagranie zniknęło z TikToka. Jak poinformowała influencerka, zostało zdjęte przez platformę.

Soplówka jeżowata – czy jest szkodliwa?

W internecie nie brakuje artykułów, w których szeroko opisywane są dobroczynne właściwości soplówki jeżowatej. Grzyba można bez problemu zakupić w różnych formach – sprzedawany jest nawet w aptekach. Według większości informacji, soplówka działa pozytywnie na układ nerwowy, pokarmowy i odporność organizmu.

Zobacz też: Cykoria – właściwości zdrowotne