Praca nad czymś, co kochamy, nazywa się pasją - Piekniejsze.pl

Praca nad czymś, co kochamy, nazywa się pasją

Praca nad czymś, co kochamy, nazywa się pasją
Praca nad czymś, co kochamy, nazywa się pasją, fot. pixabay

Paulina Biernacka umie dostrzec możliwości i sieci połączeń, które pozwalają jej znaleźć wyjście z każdej sytuacji. Uczuciowa, twórcza, kreatywna, impulsywna, odważna i energiczna – wie, że nie ma problemu, którego nie da się rozwiązać. Co miesiąc zaprasza na Targi Żywności do Nowego Sącza, na których królują zdrowe i ekologiczne produkty.

Przeczytaj więcej takich historii na portalu Piekniejsze.pl

Piekniejsze.pl: Pierwszy raz Targi Żywności wystartowały w 2019 roku. Od tego czasu powiększa się grono osób, które chcą zaprezentować swoje produkty. Jakie kryteria muszą spełnić wystawcy?

Przede wszystkim na targach zachęcamy do zdrowego i ekologicznego trybu życia. Najważniejszym kryterium jest więc całkowicie naturalna uprawa, bez stosowania sztucznych nawozów i środków chemicznych. Produkt – niezależnie czy jest to ser, miód czy konfitury, musi być wytwarzany naturalnie. Nie jest jednak tak, że każdy, kto przyjedzie, bo deklaruje spełnienie tych kryteriów, może wziąć udział, jako wystawca. Zgłoszenia są najpierw weryfikowane.

Dobrze rozumiemy, że nie jest to propozycja dla dużych firm komercyjnych, a raczej wspieranie lokalnych przedsiębiorców?

To propozycja przede wszystkim dla tych, którzy dopiero startują. Dajemy im szansę na zaprezentowanie swoich wyrobów i co tu dużo mówić – pochwalenie się nimi przed większą publicznością. Nadrzędnym celem Targów Zdrowej Żywności jest wsparcie rolników, którzy produkują naturalną, ekologiczną żywność.

Domyślam się, że odwiedzający będą mieli okazję skosztowania tych niezwykłych smaków natury. Kto pojawia się na targach?

Oczywiście, na targach pojawiają się osoby, które są świadome zalet zdrowego odżywiania i zbawiennego wpływu naturalnych, pozbawionych chemii produktów, na nasz organizm. Odwiedzają nas jednakowo przedsiębiorcy, zainteresowani poszerzeniem swojej oferty, jak i całe rodziny, które chcą się lepiej odżywiać. Targi zwykle odbywają się w soboty, niespiesznie, aby każdy do nas zdążył i spędził miło czas. Wystawcy chętnie dzielą się wiedzą na temat swoich produktów, ale też historiami, które się z nimi wiążą. Z pewnością każdy wyjdzie z targów bogatszy o nowy smak, ale też mnóstwo ciekawych opowieści.

Czym możemy się pochwalić? Na targach są prawdziwe spożywcze rękodzieła! Naturalne przyprawy, rarytasowe mąki, np. płaskurka czy samopsza, kasze jaglane i gryczane niepalone. Co ciekawe, wszystkie mąki i kasze przywozimy na zamówienie, ponieważ są świeżo mielone. Obłędny jest zapach świeżego chleba, który unosi się w powietrzu i pobudza apetyt czy delikatny smak sera podpuszczkowego…

A między targami? Kim jest Paulina Biernacka? Domyślamy się, że nie jesteś osobą, która potrafi usiedzieć w jednym miejscu.

Nazywam siebie Energetyczną Organizatorką Eventów & Manager i to chyba najlepiej oddaje to, czym się zajmuję. Jeśli chodzi o inicjatywy eko, to jestem współzałożycielką grupy Eko Nowy Sącz, byłam członkinią Stowarzyszenia Sądecka Kooperatywa Spożywcza.

Ponieważ uważam siebie za entuzjastkę życia, organizuję koncerty, imprezy dla firm, ale też realizuję projekty charytatywne, warsztaty czy pikniki. Nie są mi też obce trudne tematy, bo mam w sobie wielką chęć do pomagania innym. Obecnie pracuję nad nowym projektem. Chcę założyć Fundację E-listek Nasza Nadzieja, której celem będzie wsparcie kobiet po stracie nienarodzonego dziecka. W tej chwili poszukuję osoby we współpracy z którą bedę mogła organizować spotkania dla pań z niskim poczuciem wartości, właśnie po stracie dziecka.

A prywatnie? Czytam książki, które wnoszą wartość do życia mojego i bliskich mi osób. Jestem żoną, mamą dwóch chłopców i opiekunką pieska Amy – kocham moją rodzinę. Wspólnie realizujemy motto „W zdrowym ciele zdrowy duch” i nieustanie wierzę, że właśnie dziś przydarzy mi się coś wspaniałego!

Dziękuję za rozmowę.

Zapraszamy do odwiedzenia strony wydarzenia Targi Zdrowej Żywności na Facebooku: eventorganizationnow