Przepis na babeczki z owocami
Babeczki z owocami to idealny deser na okres letni i wiosenny. Jak je przygotować, aby swym smakiem urzekły wiele podniebień? Sprawdź nasz najlepszy oraz sprawdzony przepis na babeczki z owocami.
Zobacz też:
Przepis na babeczki z owocami
Składniki:
- 200 g mąki,
- 150 g cukru,
- 125 g masła,
- 2 jajka,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego,
- 125 ml mleka,
- 200 g malin, truskawek i borówek.
Zobacz też:
Przygotowanie:
Na samym początku rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Przygotowujemy formę na babeczki, wykładając ją papilotkami. W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia. W drugiej misce ubijamy masło z cukrem na kremową masę.
Zobacz też:
Przepis na zupę krem z brokułów
Dodajemy po jednym jajku, cały czas ubijając. Dodajemy również ekstrakt waniliowy. Do miski z masłem i jajkami, dodajemy na przemian suchą mieszankę i mleko, mieszając delikatnie po każdym dodaniu.
Zobacz też:
Przepis na zupę krem ze szparagów
Gdy składniki są dobrze połączone, dodajemy owoce i delikatnie mieszamy. Wypełniamy formy na babeczki ciastem do około 2/3 wysokości. Pieczemy babeczki w piekarniku przez około 20-25 minut, lub do momentu aż wbity patyczek wyjdzie czysty. Wyjmujemy babeczki z piekarnika i pozostawiamy do ostygnięcia na kratce.