Obłędne gnocchi w sosie szpinakowym z serem gorgonzola i śmietaną
Przepis na gnocchi w sosie szpinakowym z serem gorgonzola i śmietaną.

Szukasz pomysłu na szybki i syty obiad? Przychodzimy z przepisem na obłędne gnocchi w sosie szpinakowym z serem gorgonzola i śmietaną!
Zobacz też: Pomysł na szybki obiad. Makaron w obłędnym sosie ziołowym
Gnocchi w sosie szpinakowym z serem gorgonzola i śmietaną
Składniki (2 porcje)
- 250 g gnocchi
- 200 g świeżego szpinaku
- 1 ząbek czosnku
- 100 ml śmietanki 30%
- 50 g sera gorgonzola
- 1 łyżka masła
- sól, pieprz do smaku
- opcjonalnie: parmezan do posypania
Przygotowanie
Ugotuj gnocchi. W tym czasie rozpuść na patelni masło i przez 1 minutę podsmażaj przeciśnięty czosnek.
Dodaj szpinak i smaż, aż zwiędnie (jeśli używasz mrożonego, rozmroź go wcześniej i odciśnij wodę).
Wlej śmietankę i dodaj pokruszoną gorgonzolę. Gotuj na małym ogniu, aż ser się rozpuści i sos zgęstnieje. Dopraw solą i pieprzem.
Do przygotowanego sosu szpinakowego wrzuć ugotowane gnocchi. Wymieszaj.
Smacznego!
Zobacz też: Brokułowa zupa krem z chipsami z bekonu