Obłędne gnocchi w sosie szpinakowym z serem gorgonzola i śmietaną - Piekniejsze.pl

Obłędne gnocchi w sosie szpinakowym z serem gorgonzola i śmietaną

Przepis na gnocchi w sosie szpinakowym z serem gorgonzola i śmietaną.

Szukasz pomysłu na szybki i syty obiad? Przychodzimy z przepisem na obłędne gnocchi w sosie szpinakowym z serem gorgonzola i śmietaną!

Zobacz też: Pomysł na szybki obiad. Makaron w obłędnym sosie ziołowym

Gnocchi w sosie szpinakowym z serem gorgonzola i śmietaną

Składniki (2 porcje)

  • 250 g gnocchi 
  • 200 g świeżego szpinaku
  • 1 ząbek czosnku
  • 100 ml śmietanki 30% 
  • 50 g sera gorgonzola 
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz do smaku
  • opcjonalnie: parmezan do posypania

Przygotowanie

Ugotuj gnocchi. W tym czasie rozpuść na patelni masło i przez 1 minutę podsmażaj przeciśnięty czosnek.

Dodaj szpinak i smaż, aż zwiędnie (jeśli używasz mrożonego, rozmroź go wcześniej i odciśnij wodę).

Wlej śmietankę i dodaj pokruszoną gorgonzolę. Gotuj na małym ogniu, aż ser się rozpuści i sos zgęstnieje. Dopraw solą i pieprzem.

Do przygotowanego sosu szpinakowego wrzuć ugotowane gnocchi. Wymieszaj. 

Smacznego! 

Zobacz też: Brokułowa zupa krem z chipsami z bekonu

Na czasie

Brak danych.