Bulletproof Coffee

  •  

    W zeszłym tygodniu obchodziliśmy międzynarodowy dzień kawy. Z tej okazji postanowiłam przygotować swą ulubioną używkę w jakiejś bardziej odświętnewj formie. Oczywiście natchnienia postanowiłam poszukać w internecie. Bulletproof Coffee? Tred znany chyba wszystkim kawoszom poza mną:) Napój ponoć daje solidnego kopniaka energetycznego, syci oraz korzystnie wpływa na odchudzanie. Może tak, może nie ja z pewnoscią polecam ze względu na smak. Nie tylko od święta :)

     

    Przepis nie jest specjalnie skomplikowany. Ze świeżo zmielonych ziaren należy przygotować napar – na początek jeden kubek, a następnie dodać do niego łyżkę lub dwie masła. Ważne jest aby było to masło niesolone. Następnie dodajemy jeszcze łyżkę lub dwie oleju kokosowego. Całość należy włożyć do blendera i zmiksować aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Za pomocą łyżeczki trudno będzie uzyskać należyty efekt! Napój uzupełnić można mlekiem kokosowym.

     

6 komentarzy
  • Agnieeszka
    Agnieeszka Ciężko mi sobie wyobrazić tłustą kawę ale posmak kokosa kusi :)
    4 października 2016
  • Wini
    Wini Agnieeszka odrzuć uprzedzenia ;)
    4 października 2016
  • Sava
    Sava Pamiętajcie tylko by olej nie był pozbawiony zapachu kokosa, ja ostatnio kupiłam taki zupełnie jałowy i kawa naprawdę wiele straciła w moim odczuciu.
    27 października 2016
  • Akira
    Akira Mi niestety jakoś nie podchodzi.
    24 stycznia