Moja pasja marzenie i owsianka inaczej

  • Każda z Nas ma jakieś hobby. Ja uwielbiam wszystkie słodkości i desery, ale nie jeść... Chociaż to też bardzo miła sprawa, takie ciacho :P Największą frajdę i przyjemność sprawia mi ich przygotowywanie, a następnie zrobienie "pamiątkowego" zdjęcia i tu przechodzimy do mojej kolejnej pasji, która jest wręcz nierozerwalna z tą pierwszą - fotografia kulinarna. I wiecie Dziewczyny mam takie marzenie... Marzenie by zobaczyć kiedyś swój przepis i zdjęcie na papierze. Wziąć otworzyć prestiżowy magazyn kulinarny bądź książkę kucharską i móc przeczytać pod zdjęciem/artykułem wydrukowane małymi literkami w sekcji 'autor' swoje imię i nazwisko. I wiecie co? Jest na to szansa! Malutka, ale jest ;) Bo popularny magazyn kulinarny KUKBUK organizuje właśnie swój wielki konkurs, poszukuje "ukrytych talentów" i daje szanse na zostanie chefem KUKBUKA. Tak więc jak głoszą słowa jednej z piosenek zespołu Coldplay - 'But if you never try you'll never know.', tak i ja postanowiłam spróbować swoich sił! Tematem przewodnim edycji czerwcowej są śniadania i właśnie z tej okazji postanowiłam przygotować owsiankę. Ale nie taką zwykła. Inną... Bo zbliżający się początek lata to idealny moment na to by skończyć z nudną, żmudną i oklepaną owsianką! Czas na super smaczne, super łatwe i super szybkie w przygotowaniu jagodowe owsiankowe smoothie - wystarczy wszystko wrzucić do blendera, zmiksować i gotowe! Lekkie, świeże i pożywne, a do tego RAW i VEGE. Najlepsze z mega sporą dawką sezonowej skarbnicy zdrowia, czyli świeżych owoców jagodowych (zwłaszcza słodkich truskawek ❤). Łyżki w dłoń i niech moc będzie z Wami! :) A żeby moc była ze mną, wszystkich tych, których zaintrygowała taka "inna owsianka" zachęcam do oddania na nią głosu w konkursie magazynu KUKBUK (głosować można pod tym adresem: http://kukbuk.com.pl/konkurs/9106 - pierw trzeba się jednak zarejestrować na stronie magazynu). No to co? Są na sali jacyś ochotnicy do pomocy mi zostania chefem Kukbuka? ;) 

     

    Dla tych, którym pociekła ślinka już śpieszę z przepisem :D

     

    Składniki (3-4 porcje):

    400 ml mleczka kokosowego, 1 zamrożony banan (plasterki), 1 szklanka płatków owsianych, 1/2 szklanki otrębów owsianych, 2 łyżki melasy z winogron, 250 g borówki amerykańskiej, 125 g jeżyn oraz borówki amerykańskie/jeżyny/maliny/truskawki/banan/kwiaty jadalne/nasiona chia (do dekoracji) 

     

    Wszystkie podane składnik umieścić w kielichu blendera i dobrze zmiksować. Przelać do miski lub mniejszych miseczek i udekorować wierzch ulubionymi świeżymi owocami np. borówkami, jeżynami, malinami, truskawkami i/lub bananem. Całość przybrać jadalnymi kwiatami i oprószyć nasionami chia. 

     

    Smacznego :)

     

    P.S. Zapraszam na polubienie mojego kolażu o tutaj: http://piekniejsze.pl/albums/photo/view/album_id/1079/photo_id/8967 - klik klik klik ;)

8 komentarzy