Komu racuszka z dyni ?:)

  • Fenpmenalne racuszki z dyni na słodko poznałam dziś. Wyglądają wakacyjnie a smakują ... miodzio :)Składniki:  3 szklanki drobno startej dyni, mąka bezglutenowa, 1 jajo, cukier waniliowy, łyżka miodu, cynamon, rodzynki. Sposób przygotowania:  Odcedzić dynię, dodać jajko, cukier waniliowy, cynamon, rodzynki oraz mąkę bezglutenową w takiej ilości, aby ciasto było gęste. Rozgrzać olej na patelni, nakładać masę łyżką i smażyć na złoty kolor. Można podawać z jogurtem lub cukrem pudrem.

     

3 komentarze
  • ladnekwiatki
    ladnekwiatki Wyglądają apetycznie ale nie na dziś. Jest taki upał ze od rana sączę wyłącznie chłodnik
    25 maja 2014
  • Barbi
    Barbi ja to bym zjadła, ale gdyby mi ktoś przed nos położył... sama nie zrobię... zbyt wielkiego lenia mam:))
    25 maja 2014
  • Kaganek
    Kaganek Uwielbiam zupę dyniową więc i racuszki mi pewnie podejdą. Wyglądają lepiej niż najlepsze ziemniaczane :)
    26 maja 2014